22.10.2013.

RAVISH MOMIN’S TARANA (USA)

Koncert skupine Ravish Momin's Tarana, iznimno interesantnog izvođača, održati će se na brodu Marina u petak, 22.11.2013. sa početakom u 21 sat. U suradnji sa udrugom Distune promotions brod Marina donosi Vam još jedno značajno ime u svijetu glazbe. Kao profesionalni bubnjar Ravish Momin može se pohvaliti mnogobrojnim suradnjama sa primjerice Shakirom,Tyondai Braxton i mnogim drugima.

Tarana je osnovana 2003. pod vodstvom udaraljkaša i skladatelja Ravish Momina.
Rodom Indijac, trenutno boraveći u New Yorku, Ravish Momin u Taranu je "ugradio" jedinstveni spoj trombona i bubnjeva, koristeći istočnoazijske (uključujući indijske, japanske i afganistanske), bliskoistočne i sjevernoafričke ritmove, kao osnovu za novo kreativno glazbeno iskustvo. 
Tarana kreira kompozicije koje se s lakoćom stapaju sa pisanim materijalom u spontanoj grupnoj interakciji, u skladu s električnim petljama, ritmovima, teksturama i ambijentalnim zvukom.
Njihov prvi album pod nazivom ''Climbing the Banyan Tree'' u 2004. izdan od strane CleanFeed Record Labeal kritika prihvaća s oduševljenjem, a AllAboutJazz.com ističe slijedeće:'' Glupo je reći da je Tarana bez presedana u svjetskoj glazbi koja teži improvizaciji. Ali prava sinteza sjevernoameričkih, južnih i istočnoazijskih motiva, neposrednosti slobodne improvizacije vjerojatno nije postojala do izlaska ovog albuma''. 

Ravish Momin, osnivač benda, surađivao s mnnogima (bilo u studiju ili na nastupima) , spomenimo samo neke: saksofonist Kalaparush Maurice McIntyre,gitarist Brad Shepik, basisti Wilber Morris i William Parker, violinisti Billy Bang, Jason Kao Hwang, udarljkaši Susie Ibarra, Kenny Wolleson & Jim Black, Tel Aviv Jazz Festival, Israel, Era Jazzu Festival, Poland, Sons D'Hiver Festival, Paris, France, Kerava Jazz Festival, Finland, Guelph Jazz Festival, Canada, Chicago Jazz Festival... 

Drugi član Tarane Rick Parker, također se može pohvaliti s mnogobrojim nastupima kroz svoj Rick Parker Collective gdje je svirao s George Bensonom, Grady Tateom, Eddie Hendersonom, Steve Turreom i ostalima.2004. osvjio je nagradu ASCAP ( American Society of Composers, Authors and Publishers) u kategoriji Young Jazz Composer .

Video