Povijest

Marina je svoje druženje s morem započela u veljači 1936. godine. Izgrađena je u Frederikshavnu u Danskoj, a prvi vlasnik bila joj je kompanija Rederi ab Goteburg.

Kuma na porinuću bila je švedska princeza te je po njoj i dobila svoje prvo ime: Kronprinsessan Ingrid. Za ta vremena bila je vrlo moderan brod, a plovila je između luka u Skandinaviji. 1950. godine je produžena I od tada ima svoje današnje mjere: dužina 72,2 m, širina 10,82 m, visina 7 m.

1955. godine novi joj vlasnik mijenja ime u Christofer Pohlem, a slijedeći joj 1963. godine daje današnje ime: Marina. 1969. godine kupuje ju Lošinjska plovidba iz Malog Lošinja pa Marina u studenom 1969. godine kreće na 18-dnevni put iz Stockholma do malološinjske luke. Od tada pa do 2005. godine Marina redovito plovi Jadranskim morem između Zadra, Silbe, Malog Lošinja, Unija, Pule, Kopra i Venecije. U tom je razdoblju prevezla više od 250.000 vozila, nekoliko milijuna putnika, neizmjerne količine razne robe, voća i povrća, namještaja i opreme za kućanstvo te postala nezaobilazan dio života i pomorske tradicije naših krajeva. Tijekom domovinskog rata u Hrvatskoj Marina pomaže i plovi u opkoljenom dubrovačkom kraju, biva zarobljavana od strane neprijateljske vojske, a za iznimne podvige i hrabrost na moru, zajedno sa svojom posadom, dvaput dobiva Plavu vrpcu Vjesnika. S obzirom na valjanost tzv. «klase broda» do 2007. godine, smatrala se najstarijim putničkim brodom s plovidbenom dozvolom na svijetu.

Zadnja put Marina je plovila krajem 2005. godine, u sklopu natjecanja u podvodnom ribolovu u Malom Lošinju. U srpnju 2006. godine kupuje ju Arhipelag d.o.o. iz Malog Lošinja. Do 2011. godine Marina je smještena u Malom Lošinju, nakon čega seli u Rijeku. Tijekom 2013. godine cijeli brod je detaljno renoviran, uređeni su smještajni kapaciteti i obnovljen restoran. Marina je sad čvrsto i sigurno vezana za Adamićev gat i Rijeku gdje veselo živi svoju zasluženu mirovinu tiho "pričajući" mnoštvo svojih priča svakome tko ih želi poslušati.