9.7.2020.

FILM „RIJEKA - I MISS YOU“ OSVOJIO NOVU SREBRNU MEDALJU

Na prestižnom američkom filmskom festivalu The Telly Awards promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film „Rijeka - I miss you“ nastavio je svoj pobjednički niz i osvojio ponovno srebrnu medalju odnosno drugo mjesto.

Prestižni američki festival The Telly Awards, koji se ove godine održao po 41. put, pokazao se odličan za hrvatske turističke promotivne filmove.

Naš riječki promotivni film Rijeka - I miss you osvojio je srebrnu medalju u kategoriji Branded Content: Travel/Tourism dok je promotivni film Hrvatske turističke zajednice pod imenom Croatia your next filming destination osvojio zlatnu nagradu u dvije kategorije. Sva tri filma su realizirana u suradnji s produkcijskom kućom Balduči film. Filmovi su snimljeni prema scenariju Spomenke Saraga koja je ujedno i producentica filmova, u režiji Herve Tirmarchea i snimatelja i montažera Jalil Armija.


Na festival je pristiglo više od 13.000 prijava sa svih pet kontinenata, a dobitnici Telly nagrada predstavljaju radove nekih od najcjenjenijih reklamnih agencija, televizijskih postaja, produkcijskih kuća i izdavača iz cijelog svijeta. 


Promotivni film Rijeka – I miss you snimljen je u produkciji Turističke zajednice grada Rijeke i Balduči Filma iz Zagreba, produkcijske kuće specijalizirane za snimanje turističkih filmova čiji su filmovi iz njihove produkcije do sada osvojili brojne prestižne nagrade.
Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

Promotivni film Rijeka – I miss you pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=0MS2Max2n8Y

Izvor: TZ Rijeka